Nieuws uit regio's:

Maasdriehoek
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug woensdag, 30 nov 2011 - 17:24

'Werk Novadic-Kentron erg waardevol'

OSS – Na een lange zoektocht werd er een nieuwe locatie gevonden voor Novadic-Kentron. Het verouderde pand aan de Bram van den Berghstraat werd verlaten, de derde verdieping van het Veiligheidshuis aan het Raadhuishof 25 voelt sinds begin oktober voor de medewerkers als een verademing. "Het is erg belangrijk om zichtbaar te blijven", aldus Bernier van Hoof, Hoofd Verblijf Novadic-Kentron.

30112011448
De officiële opening van Novadic-Kentron

Novadic-Kentron heeft een breed werkgebied. Zo wordt er advies gegeven, maar kunnen gebruikers en verslaafden (van alcohol en drugs tot medicijnen) er terecht voor een intensief hulptraject. Ook partners, naaste familie en vrienden kunnen er informatie en advies krijgen. "Hier in Oss hebben we alle hulp om problemen van thuis uit aan te pakken. Er is geen dag- en nachtopvang, maar er zijn bijvoorbeeld wel verplegers, een arts, psychologen en maatschappelijk werkers", aldus procesmanager Vincent Neijts. "Het is een voordeel dat we in het Veiligheidshuis bij andere instanties in het gebouw zitten. Dan is een ‘een-tweetje’ zo gemaakt." Van Hoof voegt toe: "De ligging is erg goed en het is ook belangrijk om duidelijk aanwezig te zijn. Want door de bezuinigingen kunnen we wel terugkruipen in de centrale post, maar dan ben je niet meer zichtbaar."

Waardevol
Annemieke de Winter, directeur van het Veiligheidshuis, is blij met de kruisbestuiving van de organisaties. Die korte lijnen bevallen Hendrik Hoeksema ook. De wethouder spreekt van een voordeel dat Novadic-Kentron zich heeft gevestigd bij de ‘buurman’. "Het werk van Novadic-Kentron is erg waardevol. Verslaving is een groot probleem in onze samenleving. Mensen kunnen daardoor onvoldoende meedoen in de maatschappij. Samenwerking van Novadic-Kentron met partners is heel erg belangrijk. Ik spreek ook mijn hoop uit dat de samenwerking nog beter wordt."
Laatste reacties op dit bericht via het forum:
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Auteur: Leon Voskamp 
Redactie: UdenNWS-code: 0-11127-2 
Categorie: Algemeen 
Aangemaakt: 2011-11-30 17:29:42 
Laatste wijziging: 2011-11-30 17:29:42 
Gewijzigd door: Leon Voskamp